بازرگانی تامین یکتای ساتراپ

واتس آپ

شماره تماس 02188751051

درمورد صنعت غذایی

خلاصه

صنعت غذا، به مفهوم کلیه عملیات کشت، برداشت، فرآوری و بسته‌بندی محصولات زراعی و باغی؛ زادآوری، پرواربندی، ذبح، صید و فرآوری دام، طیور و ماهیان خوراکی؛ می‌باشد. صنعت غذا شامل خود کشاورزی و دامپروری نیز می‌باشد .

31/02/1402 04:12:19 ب.ظ
514
درمورد صنعت غذایی

صنعت غذایی چیست؟

صنعت غذا، به مفهوم کلیه عملیات کشت، برداشت، فرآوری و بسته‌بندی محصولات زراعی و باغی؛ زادآوری، پرواربندی، ذبح، صید و فرآوری دام، طیور و ماهیان خوراکی؛ می‌باشد. صنعت غذا شامل خود کشاورزی و دامپروری نیز می‌باشد .

صنعت غذا دارای ویژگی‌های مهمی است و در درجه اول باید به تامین امنیت غذایی کشور خودمان اشاره کرد که از اهمیت بالایی برخوردار است. در درجه‌ دوم کشورهای اطراف هستند که در زمینه تولید محصولات غذایی ضعیف بوده و ما می‌توانیم با تقویت سیستم‌های تولید، نیازهای کشورهای اطراف را تامین کنیم. در درجه‌ سوم مساله ظرفیت‌های خاص کشورمان است و همچنین، موضوع مواد اولیه ارگانیک و طبیعی. ما محصولات و مواد اولیه‌ خاص و کمیابی در کشورمان داریم که معمولا در کشورهای توسعه‌یافته نیز کمتر یافت می‌شود.

اجزای اصلی صنایع غذایی

صنایع غذایی شامل هشت تکنولوژی مختلف شیر و لبنیات،کنسروسازی،روغن و چربی خوراکی،غلات، قند و شکر، قنادی و نوشیدنی، بسته بندی و صنایع گوشت می شود.در هریک از این بخش ها به بررسی ویژگی های ماده اولیه ورودی،خصوصیات فیزیکی شیمیایی محصول نهایی و تکنولوژی های مورد استفاده در طی فرآوری خوراک در هر بخش می پردازد

شیر و لبنیات                                   قند و شکر 

کنسروسازی                            قنّادی و نوشیدنی 

روغن و چربی خوراکی                         صنایع گوشت

غلّات                                            بسته بندی

انواع تجهیزات فرآوری مواد غذایی

فرآیند تبدیل مواد خام به غذا، به نحوی که می تواند توسط انسان یا حیوان مصرف شود، فرآوری غذا نامیده می شود. به طور کلی اجزای تمیز، ذبح شده و قصابی یا برداشت شده گرفته می شود و برای تولید محصولات غذایی جذاب و قابل فروش استفاده می شود. طیف گسترده ای از ماشین آلات و تجهیزات، گیج ها، ابزارآلات در صنعت فرآوری مواد غذایی استفاده می شود. نقش مهندس در صنایع غذایی در چند دهه گذشته اهمیت قابل توجهی پیدا کرده است. صنعت فرآوری مواد غذایی بسیار متنوع، پیچیده و تکامل یافته است. نیاز مستمری به نوآوری در فرآیند وجود دارد و بازار مصرف کننده بیشتر خواستار و پیچیده می شود. مصرف کننده انتظار تازگی، ارزش برای پول، هیجان و محصولی دارد که در بسته بندی های ضد دستکاری ایمن باشد

تجهیزات در فرآوری مواد غذایی به ماشین‌های پردازش، اجزاء، سیستم‌های مورد استفاده برای پخت، حمل، بسته‌بندی، آماده‌سازی یا نگهداری مواد غذایی و محصولات غذایی اشاره دارد. اگرچه هدف اصلی این تجهیزات مصرفی، نگهداری، خوش طعم بودن است، اما تعداد کمی از تجهیزات عملکردهای کمکی یا اصلی مانند آماده سازی، جابجایی و بسته بندی را نیز انجام می دهند. برای اجرای عملیات واحدهای مختلف لازم در طول یک چرخه کامل تولید، مانند جداسازی، پخت، اختلاط، انجماد، شستشو و آب بندی، طیف وسیعی از تجهیزات پردازش مواد غذایی در دسترس است. این تجهیزات برای تولید مواد غذایی و محصولات غذایی از جمله محصولات نانوایی تا نوشیدنی و لبنیات استفاده می شود. تجهیزات فرآوری مواد غذایی را می توان برای رسیدگی به محصولات جامد، نیمه جامد و مایع، به صورت دسته ای یا پیوسته، بسته به نیازهای عملیات، طراحی و ساخت..

طراحی و ساخت بهینه تجهیزات فرآوری مواد غذایی به مشخصات و الزامات کاربرد خاص فرآوری مواد غذایی بستگی دارد بیایید نگاهی به انواع مختلف تجهیزات فرآوری مواد غذایی بیندازیم که بسته به عملکردهای رایج مورد استفاده در صنایع غذایی طبقه بندی می شوند

 

الف) تجهیزات آماده ساز

1-تمیز کردن

درجه بندی، مرتب سازی، لایه برداری یا پوست کندن از جمله عملیات واحدی است که توسط تولیدکنندگان در هنگام تهیه مواد اولیه به کار می رود.فرآیند تمیز کردن به دو دسته مرطوب و خشک برای حذف آلودگی ها و مواد خارجی از سطح مواد غذایی خام انجام می شود. درجه بندی، مرتب سازی، لایه برداری یا پوست کندن از جمله عملیات واحدی است که توسط تولیدکنندگان در هنگام تهیه مواد اولیه به کار می رود.فرآیند تمیز کردن به دو دسته مرطوب و خشک برای حذف آلودگی ها و مواد خارجی از سطح مواد غذایی خام انجام می شود.

2-درجه بندی

این نوع فرآوری مواد غذایی ارتباط نزدیکی با مرتب سازی دارد و اغلب مانع از آن می شود. ما می توانیم کیفیت کلی را با ارزیابی چندین ویژگی مواد غذایی تعیین کنیم

3-لایه برداری / پوست

  برای افزایش کیفیت کلی یا ظاهر محصول نهایی، مواد غیرخوراکی یا نامطلوب توسط این فرآیند غذایی حذف می شوند.

4-مرتب سازی

 این عملیات کاملاً شبیه فرآیند خشکشویی است. بر اساس یک ویژگی فیزیکی قابل اندازه گیری، مرتب سازی آلاینده ها و مواد خارجی را از مواد غذایی خام طبقه بندی و جدا می کند.

 

ب) تجهیزات پردازش مکانیکی

1-کاهش اندازه

 اولین عملیات واحد انجام شده در پردازش مکانیکی برای کاهش متوسط اندازه ذرات مواد غذایی جامد از طریق فرآیندهای مکانیکی شامل نیروی برشی، ضربه یا فشار.

2-بزرگ کردن اندازه

 فرآیندهای مکانیکی مانند تجمع یا شکل دهی، اکستروژن، اندازه متوسط ذرات مواد غذایی جامد را افزایش می دهد

3-همگن سازی/امولسیفیکاسیون

اندازه متوسط ذرات کاهش می یابد و قوام مواد غذایی نیمه جامد و مایع افزایش می یابد.

 

4. مخلوط کردن / مخلوط کردن

برای دستیابی و حفظ یک مخلوط یکنواخت، مخلوط کردن دو یا چند جزء را در یکدیگر ترکیب و پراکنده می کند. نوع تجهیزات بستگی به فرم اجزای غذا دارد.

بازرگانی تامین یکتا ساتراپ

بازرگانی تامین یکتا ساتراپ