صنعت غذا، به مفهوم کلیه عملیات کشت، برداشت، فرآوری و بستهبندی محصولات زراعی و باغی؛ زادآوری، پرواربندی، ذبح، صید و فرآوری دام، طیور و ماهیان خوراکی؛ میباشد. صنعت غذا شامل خود کشاورزی و دامپروری نیز میباشد .
صنعت غذا، به مفهوم کلیه عملیات کشت، برداشت، فرآوری و بستهبندی محصولات زراعی و باغی؛ زادآوری، پرواربندی، ذبح، صید و فرآوری دام، طیور و ماهیان خوراکی؛ میباشد. صنعت غذا شامل خود کشاورزی و دامپروری نیز میباشد .
صنعت غذا دارای ویژگیهای مهمی است و در درجه اول باید به تامین امنیت غذایی کشور خودمان اشاره کرد که از اهمیت بالایی برخوردار است. در درجه دوم کشورهای اطراف هستند که در زمینه تولید محصولات غذایی ضعیف بوده و ما میتوانیم با تقویت سیستمهای تولید، نیازهای کشورهای اطراف را تامین کنیم. در درجه سوم مساله ظرفیتهای خاص کشورمان است و همچنین، موضوع مواد اولیه ارگانیک و طبیعی. ما محصولات و مواد اولیه خاص و کمیابی در کشورمان داریم که معمولا در کشورهای توسعهیافته نیز کمتر یافت میشود.
صنایع غذایی شامل هشت تکنولوژی مختلف شیر و لبنیات،کنسروسازی،روغن و چربی خوراکی،غلات، قند و شکر، قنادی و نوشیدنی، بسته بندی و صنایع گوشت می شود.در هریک از این بخش ها به بررسی ویژگی های ماده اولیه ورودی،خصوصیات فیزیکی شیمیایی محصول نهایی و تکنولوژی های مورد استفاده در طی فرآوری خوراک در هر بخش می پردازد
درجه بندی، مرتب سازی، لایه برداری یا پوست کندن از جمله عملیات واحدی است که توسط تولیدکنندگان در هنگام تهیه مواد اولیه به کار می رود.فرآیند تمیز کردن به دو دسته مرطوب و خشک برای حذف آلودگی ها و مواد خارجی از سطح مواد غذایی خام انجام می شود. درجه بندی، مرتب سازی، لایه برداری یا پوست کندن از جمله عملیات واحدی است که توسط تولیدکنندگان در هنگام تهیه مواد اولیه به کار می رود.فرآیند تمیز کردن به دو دسته مرطوب و خشک برای حذف آلودگی ها و مواد خارجی از سطح مواد غذایی خام انجام می شود.
این نوع فرآوری مواد غذایی ارتباط نزدیکی با مرتب سازی دارد و اغلب مانع از آن می شود. ما می توانیم کیفیت کلی را با ارزیابی چندین ویژگی مواد غذایی تعیین کنیم
این عملیات کاملاً شبیه فرآیند خشکشویی است. بر اساس یک ویژگی فیزیکی قابل اندازه گیری، مرتب سازی آلاینده ها و مواد خارجی را از مواد غذایی خام طبقه بندی و جدا می کند.
اولین عملیات واحد انجام شده در پردازش مکانیکی برای کاهش متوسط اندازه ذرات مواد غذایی جامد از طریق فرآیندهای مکانیکی شامل نیروی برشی، ضربه یا فشار.
فرآیندهای مکانیکی مانند تجمع یا شکل دهی، اکستروژن، اندازه متوسط ذرات مواد غذایی جامد را افزایش می دهد
اندازه متوسط ذرات کاهش می یابد و قوام مواد غذایی نیمه جامد و مایع افزایش می یابد.
بازرگانی تامین یکتا ساتراپ